Fysioterapia

Eläinfysioterapian tarkoituksena on kuntouttaa eläimiä joiden toimintakyky on madaltunut vamman tai sairauden seurauksena. Eläinfysioterapeutit antavat lihashuollollisia hoitoja, neuvontaa ja opastusta eläinten hoidossa, harjoittamisessa, sekä ravintoon liittyvissä asioissa. Usein eläinfysioterapeutti kuntoututaa eläimiä eläinlääkärin suorittaman leikkauksen jälkeen.

Eläinfysioterapia perustuu aina fysioterapeuttiseen tutkimukseen, jossa selvitetään eläimen mahdolliset toimintakykyyn vaikuttavat tekijät.

Eläinfysioterapeutit työskentelevät yhteistyössä eläinlääkärin kanssa. Eläinlääkärin antama diagnoosi on fysioterapeutille tärkeä tieto joka auttaa terapian suunnittelussa. Sairaan eläimen kuntoutus edellyyttää aina myös eläinlääkärin tutkimusta. Näin varmistetaan eläimen oikea hoito/terapia parhaan kuntoutustuloksen saavuttamiseksi.

Eläinfysioterapeutti on peruskoulutukseltaan Fysioterapeutti joka on suorittanut opisto-, tai Ammattikorkeakoulutasoisen Fysioterapeutin ammattitutkinnon, sekä eläinfysioterapeutin erikoistumisopinnot ammattikorkeakoulussa. 
LEFT 2011     YHTEYSTIEDOT